Nyheter från Facebook

Nu äntligen är Gyncancerförbundets Må bra team på plats i Skåne och Båstad för en helg med god mat, mindfulness, promenader och framförallt möjligheten att mötas i samtal. Förbundet önskar er alla en riktigt fin helg. ... Se merSe mindre

Inför Världscancerdagen kör vi tre frukostsamtal på tre angelägna teman som vi utforskar ur patientens, professionens och forskningens perspektiv.

Först ut är tidig upptäck den 31 januari klockan 8-9, där vi gästas av Anders Bovin, Marcela Ewing, Petra Vogt och Ulrika Årehed Kågström.

Tillsammans tar vi en titt på hur det ser ut i Sverige just nu, vad vi kan lära oss av andra och vad vi måste sätta fokus på framöver.

Varmt välkommen!

Anmäl dig här forms.gle/f9GcEgcrbY6qNieq7
Vi ses, Margareta Haag, ordförande

Gyncancerförbundets representanter Petra och Cristina deltog på Cancergalan. Pär Lännström ledde den genom en  stjärnspäckad kväll med musik och underhållning. De lyssnade även på starka berättelser och fick en inblick i cancerforskningens utmaningar och framsteg.

Gyncancerförbundets representanter Petra och Cristina deltog på Cancergalan. Pär Lännström ledde den genom en stjärnspäckad kväll med musik och underhållning. De lyssnade även på starka berättelser och fick en inblick i cancerforskningens utmaningar och framsteg. ... Se merSe mindre

Vårt förbund är en av alla patientorganisationer som är medlem i Nätverket mot cancer. Tillsammans är vi starka. ... Se merSe mindre

4 veckor sedan
Här finns mycket bra information som väldigt många kvinnor har glädje/nytta av. Tack Efter Cancern för att ni arbetar för att vår grupp ska ha möjlighet till ett bättre  efter cancern liv.

Här finns mycket bra information som väldigt många kvinnor har glädje/nytta av. Tack Efter Cancern för att ni arbetar för att vår grupp ska ha möjlighet till ett bättre " efter cancern" liv.Springer du på toaletten och kissar hela tiden? Är du upp på natten och kissar? Känner du att kisseriet påverkar din vardag och begränsar dig från att göra saker som du vill med inte vågar. Då vill vi ge dig kunskap och verktyg för att hantera detta bättre. Kolla in: eftercancern.se/hem/symptom/trangningsinkontinens-overaktiv-blasa/ och eftercancern.se/hem/losning/blastraning/ och eftercancern.se/hem/losning/sexualitet/ och eftercancern.se/hem/losning/inkontinensskydd-vid-urinlackage/ och eftercancern.se/hem/losning/backenbottentraning/ ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Vi är så glada om det kan hjälpa till ett bättre liv❣️ Tack för att ni delar!

4 veckor sedan

Nu lämnar vi det gamla året, med hopp och glädje tar vi steget in i ett nytt år. Vi vill önska er ett Gott och häslosamt 2023❤ ... Se merSe mindre

Kommentarer på Facebook

Godt nytt år til dere 🌟🌟🌟

Tack detsamma

1 månad sedan
Gyncancerförbundet önskar alla medlemmar en riktigt God och fin Jul.

Ta hand om er och alla nära och kära. Luta er tillbaka och njut av lugnet och stillheten. Varma hälsningar från styrelsen.

Gyncancerförbundet önskar alla medlemmar en riktigt God och fin Jul.

Kommentarer på Facebook

Tack och det samma till er alla ❤️🌲

Stort God Jul till alla i Gyn.canser Kamratskapet. Mvh.Karin

God jul och en god start 2023🎆

Detsamma till er 🤶🏼🥰

God jul på er alla 🎅🎄

En RIKTIGT GOD JUL till ER alla.

Vad fint

Tack detsamma 💕

View more comments

2 månader sedan

Enligt Hälso- och sjukvårdslagen SKA en individanpassad cancerrehabilitering erbjudas alla, så är inte verkligheten tyvärr. Självklart kommer vi vara med 2 februari.”Alla patienter och närstående ska erbjudas individanpassad cancerrehabilitering”
Cancerrehabilitering är viktigt för att kunna förebygga och minska de psykiska, fysiska och sociala konsekvenserna av cancersjukdom. Rehabiliteringen är inte bara till för patientens förutsättningar till ett så bra liv som möjligt utan också för att stödja närstående. Och enligt Hälso- och sjukvårdslagen ska alla patienter erbjudas cancerrehabilitering under hela sin vårdprocess. Detta sker inte idag! Vi vill därför se en strukturerad uppföljning och utvärdering av cancerrehabiliteringen i alla regioner för att se var det brister och kunna förbättra.
#tillsammansmotcancer #världscancerdagen2023 #worldcancerday2023 #tidigupptäckt #precisionshälsa #cancerrehabilitering

2 månader sedan
Tack alla lokalföreningar, avdelningar,  och kontaktpersoner som arrangerar fysiska träffar för våra medlemmar. Behovet av att mötas är riktigt stort och det möjliggörs genom ert arbete. Vill även rikta ett stort tack  till alla arbetsmyror i styrelsen som håller ordning och reda (på mig i synnerhet).
Tacksamma hälsningar,
Belinda Haraldsson, ordf. Gyncancerförbundet

Tack alla lokalföreningar, avdelningar, och kontaktpersoner som arrangerar fysiska träffar för våra medlemmar. Behovet av att mötas är riktigt stort och det möjliggörs genom ert arbete. Vill även rikta ett stort tack till alla arbetsmyror i styrelsen som håller ordning och reda (på mig i synnerhet).
Tacksamma hälsningar,
Belinda Haraldsson, ordf. GyncancerförbundetTack alla som kom på kvällens föreläsning med Josefin Fernebro i ämnet Gynekologisk cancer - nyheter och framåtblick".

Ladda fler