VÄLJ LOKALFÖRENING

GCF Skåne

Välkommen till GCF Skåne

Vi är en ideell lokalförening under Gyncancerförbundet. En enhet för gyncancerdrabbade kvinnor, närstående och andra intressenter.

Som medlem kan du delta på samtliga aktiviteter, dels aktiviteter som vi anordnar men även förbundets aktiviteter.

Kontaktpersoner i Skåne:

Jannike Hansson

E-post: petitejannike@hotmail.com

 

Utbildade Stödpersoner:

Jannike Hansson 070-3745018 (petitejannike@hotmail.com)

Marianne Wilisoo 073-3701510 marianne.wilisoo@telia.se

Bli medlem

Vi anordnar träffar där vi utbyter erfarenheter, kopplar av med yoga eller tar del av intressanta föreläsningar. Ingen ska behöva känna sig ensam som drabbad eller anhörig.

Se vilka aktiviteter som händer i din närhet

Nytt från GCF Skåne

Höstbrev GCF Skåne

Hej allihopa. Hösten har gjort sitt intåg med fantastiskt väder långt över de normala höst temperaturerna, och regn samt rusk har hållt sig borta.  Vi är nu i Gcf Skåne igång med aktiviteter och vi började med en fika som var tänkt att vara på Ebbas fik, men som tyvärr tillfälligt hade stängt den dagen. Vi var ett litet gäng tjejer som strålade samman och jag vill tacka för ert deltagande. Nu närmar sig nästa fika, som vi kommer att förlägga på Ebbas. Ett fantastiskt 50tals fik med mycket på menyn.  Den 8/10 ses vi kl 13. Bara kom ingen föranmälan krävs.

 

Jag vill ännu en gång uppmana er att kolla av kalendern på förbundets hemsida. Vi har i samarbete med Friskis och svettis vår ”Må ditt bästa jag dag” att se fram emot 5/11. En fantastisk möjlighet att få tips och idéer om stresshantering, bra träning och mindfullness.

Jag har även äran att bjuda in alla till julbord ombord på fina färjan Aurora den 2/12. Se kalendern för mer information.

 

Jag har beslutat att driva Gcf Skåne som kontaktperson året ut och ta tag i föreningens bildande efter alla helger i December. Vi är nu minimiantalet för att få bilda en styrelse men vill gärna ha med fler. Är du intresserad är du varmt välkommen. Det kommer inte att uppta din tid i form av en massa möten utan syftet är att vi tillsammans ser till att erbjuda relevanta och roliga aktiviter som håller vår förening levande.

 

Så om du har möjlighet redan nu att boka in 5 november samt 2 december i din kalender så lovar vi dig två roliga givande aktiviteter. Jag efterfrågar även era idéer om aktiviteter och ställen runt om i vårt vackra landskap vi kan ses på fikaträffar. Det är bara att höra av sig med era förslag.

 

Med denna information önskar jag er en fortsatt bra höst och hoppas vi ses på kommande fikaträff och aktiviteter.

 

All värme till er från mig.

Jannike Kontaktperson Gcf Skåne

Fikaträff i Skåne

10 September

Skånes första fikaträff hölls på Backhause Cafe och Bageri (ebbas var tillfälligt stängt). Nästa fiksträff blir på Ebbas.

 

Vi pratade och hade trevligt

 

//

Jannike

Kontaktperson i Skåne

Må ditt bästa jag dag, Skåne

5 november 12-15

Kontaktperson i Skåne tillsammans med Friskis och Svettis Helsingborg vill bjuda in våra medlemmar till en ”Må ditt bästa jag dag”.

Söndagen den 5/11 12-15

Friskis och Svettois lokal Södra Storgatan 11-13 (200 meter från Cantralstationen)

 

Program

  • Kontaktperson Skåne inleder och hälsar välkomna tillsammans med verksamhetschef för Friskis och Svettis.
  • Lättare cirkelpass varvat med samtal kring vikten av träning och des positiva påverkan på kroppen, och vad du skall tänka på för att få den bästa balansen mellan ditt förhållande till din kropp, själ, hormoner och stress. Ledare: Annika Blum, fysioterapeut, ledare och föreläsare
  • Yogasoft mjukt och mediativt yogapass med rörelser hämtade ur Hata yogan Ledare: Nilima Linmark Hollander

 

Gyncancerförbundet bjuder på fika och lunch. Har du specifika önskemål eller allergi, meddela det vid anmälan

 

Anmälan senast 2/11 bindande till Jannike på mejl : petitejannike@hotmail.com

Möjlighet till dusch och bastu finns i fina nyrenoverade lokaler

 

Varmt välkomna önskar

Jannike

Kontaktperson Skåne

tillsammans med Friskis och Svettis, Helsinborg

 

 

Fikaträffar GCF Skåne

10/9 Ebbas Fik och 8/10 Backhause bageri i Helsingborg

Varmt välkomna till GCF Skånes första fikaträff . Ebbas fik är som att stiga rätt in på en diner i 50-talets anda. Allt är från 50-talet från skeden du äter med till stolen du sitter på. En verklig upplevelse och ett resmål för många, även långt ifrån.

På menyn finns något för alla. Från en mega radiokaka till en äkta amerikansk burgare till Helsingborgs störta räkmacka. Kom hungrig för det är inte de små portionerna vi talar om.

Syftet är en avslappnad miljö träffas och bekanta oss. Samtala om allt mellan himmel och jord. Drabbad som stödperson kom och var med och få en retroupplevelse på köpet.

Gyncancerförbundet bjuder medlemmar på fika/mat och dryck.

Välkommen på fikaträff till Helsingborgs mest kompletta bageri och cafe. Här bakas allt från grunden i sann hantverksanda och utbudet är stort , bakelse, kakor, sallader och mackor. Välj vad du är för dagen sugen på och kaffet är såklart Zoegas, vad annars i Helsingborg.

Vi fikar och pratar om allt högt och lågt och fortsätter att lära känna varandra. Känner vi för att ta en promenad och vädret tillåter, längst Helsingborgs fina strandpromenad.

Gyncancerförbundet bjuder medlemmar på mat och dryck.

 

Varmt välkommen

önskar

Jannike

Kontaktperson GCF Skåne

 

 

Varmt välkomna

önskar

Jannike

Kontaktperson GCF Skåne