VÄLJ LOKALFÖRENING

GCF Örebro

Välkommen till GCF Örebro

Vi är en ideell lokalförening under Gyncancerförbundet. En förening för gyncancerdrabbade kvinnor, närstående och andra intressenter. Som medlem kan du delta på samtliga aktiviteter, dels aktiviteter som lokalförening anordnar men även förbundets aktiviteter. 

Styrelsen

Ordförande: Elenor Ekstrand

Kassör: Cristina Gunnarsson

Sekreterare: Malin Isudde

Ledamöter: Ann-Charlotte Haraldsson och  Belinda Haraldsson

Suppleant: Ditte Tengvall

Revisor: Vakant

Valberedning: Styrelsen

Kontakt
c/o Elenor Ekstrand
Vändhakevägen 9
716 30 Fjugesta
Telefon: 073-988 24 81
Bankgiro: 754-5593
Swish-nummer: 123 512 79 64
E-post: elenorlantz@hotmail.com

 

Utbildade Stödpersoner:

Elenor Ekstrand  070-6921228 (elenorlantz@hotmail.com)

Malin Isudde 073-1433071 (isudde@gmail.com)

Kerstin Gerdin 070-4959489 (kerstin1@gmail.com)

Bli medlem i din lokalförening

Vi anordnar träffar där vi utbyter erfarenheter, kopplar av med yoga eller tar del av intressanta föreläsningar. Ingen ska behöva känna sig ensam som drabbad eller anhörig.

Se vilka aktiviteter som händer i din närhet

Nytt från lokalföreningen GCF Örebro

Medlem/fikaträff på Java i Örebro

29 April 2023

GCF Örebro bjuder in till en dag vikt för ditt inre med Yoga och gonggongbad på Yogastudion BAM

15 April 2023

Medlemmarna bjöds på en dag för att stärka ditt inre med Yoga (Kundalini) och Gong (djupavslappning) med lunch och föredrag med yogisk och ayorvedisk matkultur.

Gong är en mindfullnesövning till olika klanger och syftar till djupavslappning.

Kundaliniyoga fokuserar på energi och medvetenhet.

Med hjälp av andningsövningar, fysiska övningar, meditationer, mantran och avslappning blir sinnet klarare och lugnare, kroppen starkare och mjukare och det inre livet får möjlighet att expandera.

Kundaliniyogan kan ge bättre sömn, mindre smärta i tex rygg och huvud. Dessutom stärker det immunförsvaret. De fysiska övningarna kan anpassas så alla kan vara med. Kundaliniyogan är till för dig som vill öka ditt välbefinnande på ett inkännande och kraftfullt sätt.

Styrelsen

Adventskaffe med julsmörgås

Söndagen den 11 december träffades GCF Örebro på Java och hade lite julmys som var mycket trevligt.

Naturens Hus

Tisdagen 20/9 träffades några av medlemmarna i GCF Örebro vid Naturens hus som ligger vid Rynningevikens naturreservat. Planen var att avnjuta en god fika tillsammans för att sedan promenera i de vackra omgivningarna. Det stannade vid en god fika på uteserveringen då samtalet runt bordet flöt på så bra och viktiga ämnen upplevelser och erfarenheter delades. Plötsligt hade flera timmar passerat och när höstkvällens sista strålar lämnade oss avslutade vi vår träff, lite småkalla men glada.

Cykelutflykt till Visingsö

En regnig lördag i slutet av augusti träffades nio förväntansfulla tjejer vid hamnen i Gränna för att ta färjan över till Visingsö. Väl där inmundigade vi en trevlig lunch innan vi tog oss vidare till Visingsö Hotell. Där lämnade vi av vår packning för att sedan hoppa upp på cyklar och påbörja vår utforskning av ön. Vi möttes av vackra omgivningar i en flack lättcyklad terräng. En gigantisk silvergran, mullbärsträd, ståtliga ekar, bokskogar, borgruiner mysiga fikaställen och ett flertal fornminnen. Trots att regnet föll var humöret på topp! Dagen avslutades med en trerätters middag, skratt och samtal.

Morgonen därpå vaknade vi till solsken, frukostbuffe och något ömma bakdelar. Vi hoppade sedan upp på cyklarna igen och följde kustlinjen större delen av turen. Söndagen bjöd på sol, vind, kämparglöd och en välbehövlig fika längs vägen. Vid 14-snåret tog vi färjan över till Gränna där vår vistelse avslutades med en lunch. Glada och nöjda begav vi oss hemåt. Vi hoppas att detta blir en ny tradition hos GCF Örebro.