Ordförande har ordet-mars

Ordförande har ordet

NU ÄR LJUSET PÅ VÄG in i vår vardag igen och dagarna känns inte längre så långa. Att vi också äntligen har bokat in våra första fysiska möten ger några extra watt i ljusskenet.

När jag fick den ärofyllda frågan om jag kunde tänka mig att ställa upp som kandidat till ordförandeposten 2019, såg jag framför mig att få göra det som jag själv anser mig ”tämligen” bra på; att prata, coacha och ha givande dialoger. Jag såg mig själv i samtal tillsammans med styrelsen, andra organisationer och med alla ni starka medlemmar för att sätta gemensamma riktlinjer för framtiden. Det blev lite annorlunda.

Jag har absolut haft givande dialoger på Teams, men det är i det verkliga livet som vi kan mötas utan paddor, mobiler och laptops. Att under en fika runt ett bord ventilera stort och smått slår all teknik just nu, nästan så att blädderblocket ska få ersätta några powerpointbilder vid nästa tillfälle.

Personligen tror jag att det kommer bli viktigare än någonsin att patientgrupper och närstående ges möjlighet att till mycket låga kostnader (eller inga alls) få miljöombyte och verktyg för egenvård. Vi får aldrig glömma att långt ifrån alla blir erbjudna jämlik och givande rehabilitering. Har man varit sjukskriven en längre tid och kanske dessutom är ensam i hushållet, kan ekonomin vara en tung börda. Prioriteringen blir ofta inte ett utlägg för att skämma bort sig själv.

Att skämma bort sig själv är att njuta av nuet en liten stund. Gyncancerförbundet är glada och väldigt stolta att kunna erbjuda både kunskap och njutning under 2022. Det kommer att erbjudas Må bra-helger på sex orter i landet, utbildningar, föreläsningar, en Kunskapsdag i Stockholm samt olika aktiviteter hos våra lokalföreningar och kontaktpersoner.

Nu satsar vi med nyvunnen kraft på att möta våren och ljuset tillsammans!

Allt gott till er från mig!

Belinda Haraldsson                     
Ordförande i
GynCancerFörbundet

Kalender

januari, 2023

X
X