Nyhetsbrev december 2020

NU NÄRMAR SIG JULEN och ett spännande nytt år efter en tid med annorlunda och fler nya förutsättningar än vad någon annan människa (inte så många i varje fall) tidigare varit med om.

Jag och säkerligen flera med mig har tagit lärdom av det gångna året. Vad en statsepidemilog är, vikten av att tvätta händerna och att uppskatta naturen ännu mer. Vi är också många som insett att saknad av en kram inte riktigt kan ersättas med en armbågshälsning, liksom att glädjas över vad som kan genomföras. Att medverka i digitala möten/föreläsningar, vara flexibla och att avstå från planerade roliga saker för att planera andra roliga saker är också tydliga lärdomar. Sedan vet jag att många med mig upplever en ännu större
acceptans och respekt för att det som varje enskild människa gör har betydelse. Vi är en del av historien pandemin Covid-19, men nu får viruset gärna sluta spridas så att våra hjältar i vården får vila och välbehövlig semester.

Utmaningen att tänka om och vara lösningsfokuserad med andra mål än i normala fall har varit viktig under detta år. Det berör oss alla. Vi får aldrig tillbaka det som var innan vi blev drabbade av sjukdomen (som jag inte ens vill nämna vid namn) eller andra kriser som för alltid förändrar våra liv. Personligen hade jag en lång tid då mina tankar fastnade i mina begränsningar. Idag är det bättre men inte helt bra, vissa tankar kommer och då ser jag mig i spegeln och brukar högt och ljudligt säga: jag lever och har möjlighet att förändra och
acceptera det som inte kan förändras.

Att se möjligheterna i stället för begränsningar är något som vi ska ha fokus på i Gyncancerförbundet 2021. I våra planerade aktiviteter/möten och i vårt styrelsearbete. Bland annat väntar många fantastiska föreläsningar att lyssna på. Förhoppningsvis också många givande fysiska möten i form av “Må-bra-dagar”, kunskapsdag, utbildningar och helger fyllda med livselexir. Läs mer här på hemsidan.

Jag vill knyta ihop denna julsäck med att önska er alla en fin god jul och ett hälsosamt nytt år. Var rädda om er och hoppas vi ses under nya året!

Belinda Haraldsson
Ordförande i GynCancerFörbundet

Kalender

januari, 2023

X
X